Lõunasöögi retseptid

Kartuli-salaamivorm 

Rudolf Visnapuu, 29. detsember 2008, 08:29
Kartuli-salaamivormFoto: Priit Palomets
Kartuli-salaamivormi võib teha mitmel moel ja igasuguse maitsega. Võib kasutada viilutatud või ribadeks lõigatud toiduaineid , lisada šampinjone, suvikõrvitsat jne. Selle vormiroa juurde sobib lihtne majoneesikaste.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
5 tk keedetud kartul
300 g salaamivorst
200 g juust
200 g hapukoor
1 dl piim
1 tl Köömned
2 sl sulatatud või
sool
Must pipar
3 sl Riivsai
kaunistuseks maitseroheline
1 tk Muna

Valmistamine
Lõika kartulid, salaami ja juust viiludeks. Määri ahjuvorm võiga ja puista üle riivsaiaga. Pane pooled kartuliviiludest vormi põhja, siis juustu- ja salaamiviilud ning kõige peale ülejäänud kartulid. Klopi muna lahti, lisa hapukoor ja piim. Sega korralikult, lisa maitseained ja köömned. Küpseta rooga ahjus 180°C juures 40-45 minutit. Kaunista hakitud maitserohelisega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee