Linnuliha retseptid

Kartulipüreekorvikesed idamaise täidisega 

Rudolf Visnapuu, 24. november 2008, 14:40
Kartulipüreekorvikesed idamaise täidisegaFoto: Priit Palomets
Vormi kartulipüreest tordipritsi abil korvikesed. Korvikesi võib soojendada (kui täidis ja kartulipüree on külmad) ahjus, sel juhul määri neid enne pealt munaga. Serveeri soojalt või külmalt.

Kogus: kahele

Koostisosad
5 tk kartul
1 dl piim
25 g või
sool
Must pipar
200 g *broilerifilee
2 tk (punane) Paprika
1 tk Porrulauk
150 g konservananassi tükid
2 tk Porgand
200 g magus kaste (nt Santa Maria või Uncle Bens)
praadimiseks õli
jahvatatud ingver
Broilerimaitseaine
sool
Must pipar
kaunistamiseks petersell

Valmistamine
Keeda kooritud kartulid vähese soolaga maitsestatud vees pehmeks. Vahepeal lase piim kuumaks ja lisa võid, et see ära sulaks. Vala keeduvesi kartulitelt ära. Tee kartulid pudrunuiaga või köögikombainis püreeks. Kalla purustatud kartulitele vähehaaval hulka piim ja sega ühtlaseks massiks. Klopi kergelt ja maitsesta soola-pipraga. Vormi tordipritsi abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile korvikesed. Määri pealt ja seest lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 200°C juures 15 minutit või kuni kuldkollase värvuseni. Valmista täidis. Lõika kõik köögiviljad ja filee peenikesteks ribadeks. Maitsesta fileetükid broilerimaitseaine ja jahvatatud ingveriga. Lisa 1 sl õli ja sega hästi läbi. Pane üheks tunniks külmikusse maitsestuma. Pane fileeribad tulisele pannile praadima. Kui broileriribad on kergelt praetud, lisa kõik köögiviljad ja prae kergelt läbi. Lisa ananassitükid koos vedelikuga ja magus kaste. Prae kõike umbes 5 minutit ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta täidis lusikaga kartulikorvikestesse, kaunista peterselliga. Korvikesi võib soojendada (kui täidis ja kartulipüree on külmad) ahjus, sel juhul määri neid enne pealt munaga. Serveeri soojalt või külmalt. Ühele sööjale saab antud kogustest 3-4 korvikest.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee