Linnuliha retseptid
13. juuli 2008, 10:36

Kartuli-kana-fetasalat

Toitev kanasalat, mille puhul kaste serveeritakse eraldi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk jääsalat
1 purk fetajuust õlis
6 tk keedetud kartul
200 g kirsstomatid
2 väikest purki ananassitükid omas mahlas
0.5 tk värske pikk kurk
4 tk kanafilee
sool
Must pipar
KASTE
1.5 sl sidrunimahl
1 sl suhkur
2 tk purustatud küüslauguküüs
sool
Must pipar
värske hakitud till
3 dl paks maitsestamata jogurt või 10% hapukoor

Valmistamine
Sega kokku kaste ja pane külmkappi maitsestuma. Pruunista kanafileesid pannil õlis mõlemalt poolt 6-7 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Lõika jahtunud kanaliha kuubikuteks, nirista üle ananassikonservi vedelikuga ja sega läbi. Nõruta fetajuust sõelal. Rebi jääsalat tükkideks ning poolita kirsstomatid. Lõika kartulid ja kurk pooleks ning viiluta õhukeselt. Pane vaagnale tomati-kurgitükid ja jääsalat, laota peale fetajuust ja kartuliviilud ning kõige lõpuks kanatükid. Serveeri eraldi salativaagen ja kastmekauss.