Küpsetised

Austraalia kook 

Toidutare, 10. september 2010, 08:44
Austraalia kook Jaan Heinmaa
Kerge vaevaga valmiv kohvimaitseline šokolaadikook maitseb nii suurtele kui väikestele.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3 dl nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
2 sl kakaopulber
100 g sarapuupähklid
2 dl suhkur
0.5 tl sool
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
150 g või
2 tk muna
3 sl piim
KREEM
1 tl lahustuv kohv
1 sl kakaopulber
2 dl tuhksuhkur
3 tk munakollane
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
100 g või

Valmistamine
Sega kokku kõik põhja kuivained, lisa sulatatud või, munad ja piim. Kõige lõpuks sega hulka tükeldatud sarapuupähklid. Vala tainas võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit, kuni kook on tikuga katsudes keskelt küps. Kreemiks vahusta munakollased suhkruga, lisa sulatatud ja veidi jahtunud või, kohvipulber, kakao ning vaniljesuhkur. Määri kook pealt ja külgedelt kreemiga, tõsta järgmise päevani külma. Kaunista vahetult enne serveerimist.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee