Küpsetised

Šveitsi koorekook 

Toidutare, 9. märts 2011, 15:06
Šveitsi koorekookFoto: Jaan Heinmaa
Koorekook pärineb Šveitsist, kus see on hästi populaarne. Serveeri kooki vabal valikul puuviljade, kompottide, keediste, mee ja pähklitega.

Koostisosad
200 g jahu
70 g või
1 sl vesi
0.5 sl 8% äädikas
1 tl sool
2 sl *purustatud mandlid
50 g suhkur
3 tk muna
30 g või
3 sl jahu
3 dl vahukoor
sool
Kaneel (jahvatatud)
2 sl mandlilaastud

Valmistamine
Haki tükkideks lõigatud või jahuga segi. Lisa vesi, äädikas ja sool. Tõsta 15 minutiks külma. Kata võiga määritud koogivorm rullitud tainaga ja puista üle purustatud mandlitega. Täidise jaoks vahusta munakollased suhkruga. Lisa munakollasevahule ülejäänud ained, jättes vahustatud munavalged kõige viimaseks. Raputa peale mandlilaastud. Küpseta ahjus 200°C juures 40 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee