Kiudainerikkad toidud

Pähklipirukas 

Toidutare, 2. oktoober 2008, 21:00
Pähklisõprade lemmikpirukas, mis külma vaniljejäätisega serveeritult sobib hästi kohvi kõrvale.

Koostisosad
3 dl nisujahu
sool
120 g või
1.5 sl sidrunimahl
2 sl vesi
TÄIDIS
3 tk Muna
1 dl Fariinsuhkur
4 sl sulatatud või
1 tl sidrunimahl
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
sool
5 dl metsapähklid
2.5 dl siirup
KAUNISTAMISEKS
150 g Tume šokolaad

Valmistamine
Sega jahu, või ja sidrunimahla-veesegu. Kata 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ning ääred tainaga ja küpseta ahjus 225°C juures 15 minutit. Täidise jaoks vahusta munad. Lisa munavahule kõik täidise ained peale pähklite, need pane juurde kõige lõpuks. Küpseta kooki ahjus 30 minutit ja lase jahtuda. Kaunistamiseks sulata tume šokolaad ning nirista pirukale. Serveeri vanillijäätisega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee