Kartulipüreevorm viineritega
Kogus: neljale
Koostisosad
10 tk kartul
2 dl piim
50 g või
200 g viinerid
2 tk Sibul
sool
Must pipar
2 sl sulatatud või
õli vormi määrimiseks
peale hakitud maitseroheline(till või petersell)
Valmistamine
Keeda kartulid vähese soolaga maitsestatud vees pehmeks. Vahepeal lase piim kuumaks ja lisa võid, et see ära sulaks. Vala keeduvesi kartulitelt ära. Tee kartulid pudrunuiaga või köögikombainis püreeks. Kalla purustatud kartulitele vähehaaval hulka piim ja sega ühtlaseks massiks. Klopi kergelt ning maitsesta soola ja pipraga. Lõika viinerid ja sibulad ratasteks. Määri ahjuvorm õliga, laota põhja ühtlase kihina kartulipüree ning lao peale sibula- ja viinerirattad. Määri pealt sulatatud võiga. Küpseta rooga ahjus 200°C juures 15-20 minutit. Valmis roale puista serveerimisel hakitud maitserohelist.
Kommentaarid (0)