Hommikusöögi retseptid

Kartulipüreevorm viineritega 

Rudolf Visnapuu, 11. jaanuar 2008, 12:30
Kartulipüreevorm viineritega
Kartuli-viinerivorm sobib väga hästi hommikusöögiks. Kui aga eelmisest toidukorrast jäi järele kartulipüreed, on seda vormirooga teha lausa lust. Viinerid võib asendada ka vorsti või singiga.

Kogus: neljale

Koostisosad
10 tk kartul
2 dl piim
50 g või
200 g viinerid
2 tk Sibul
sool
Must pipar
2 sl sulatatud või
õli vormi määrimiseks
peale hakitud maitseroheline(till või petersell)

Valmistamine
Keeda kartulid vähese soolaga maitsestatud vees pehmeks. Vahepeal lase piim kuumaks ja lisa võid, et see ära sulaks. Vala keeduvesi kartulitelt ära. Tee kartulid pudrunuiaga või köögikombainis püreeks. Kalla purustatud kartulitele vähehaaval hulka piim ja sega ühtlaseks massiks. Klopi kergelt ning maitsesta soola ja pipraga. Lõika viinerid ja sibulad ratasteks. Määri ahjuvorm õliga, laota põhja ühtlase kihina kartulipüree ning lao peale sibula- ja viinerirattad. Määri pealt sulatatud võiga. Küpseta rooga ahjus 200°C juures 15-20 minutit. Valmis roale puista serveerimisel hakitud maitserohelist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee