Kiudainerikkad toidud

Kartulisalat ubade ja õuntega 

Rudolf Visnapuu, 27. juuli 2008, 20:29
Kartulisalat ubade ja õuntega Priit Palomets
Lihtsalt valmiv toit, mis ei sisalda liha. Sobib hommikusöögiks. Punaste ubade asemel võid kasutada ka teisi ube. Šalottsibulat lisades saad huvitavama salati. Sellele salatile sobib hästi sinepikaste, mille võid ise valmistada või siis osta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
3 tk keedetud kartul
100 g (punased) konservoad
1 tk Õun
1 sl sidrunimahl
1 tk (väike) Paprika
4 tk salatileht
1 sl punaveiniäädikas
2 sl oliivõli
1 tl terav sinep
1 küünt Küüslauk
1 tl peeneks hakitud värske petersell

Valmistamine
Lõika kartulid sektoriteks. Vala ubadelt vedelik ära. Lõika paprika väikesteks kuubikuteks, õun õhukesteks sektoriteks või ubadest pisut suuremateks kuubikuteks. Kui oled õuna tükeldanud, sega see kohe sidrunimahlaga. Kastme jaoks sega kõik kastmeained omavahel hästi läbi, kõige parem on seda teha sauseguriga. Pane kaussi kartuli-, õuna- ja paprikatükid. Lisa oad, vala peale salatikaste ning sega kergelt. Rebi serveerimistaldrikule salatilehed ja tõsta peale kastmega segatud salat. Kaunista peterselliga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee