Küpsetised

Suussulav õuna-mandlikook 

Toidutare, 23. detsember 2008, 08:25
Õuna-mandlikookFoto: Jaan Heinmaa
Suussulav kook, mis sisaldab rohkelt mandleid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 dl jahu
0.25 tl sool
150 g või
1.5 dl tuhksuhkur
2 tk munakollane
5 tk *õun
150 g kooritud või jahvatatud mandlid
150 g või
1.75 dl suhkur
2 tk muna
1 sl brändi

Valmistamine
Näpi jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa tuhksuhkur ja munakollased ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Hoia täidise valmistamise ajal jahedas. Kuumuta ahi 190°C-ni. Küpseta põhja 10 minutit. Koori õunad, poolita ja eemalda südamikud. Aseta õunapoolikud eelküpsetatud põhjale, kumer pool üleval. Vähenda ahju kuumust 160°C-ni. Jahvata mandlid. Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa mandlijahu ja ükshaaval munad. Lõpuks sega juurde brändi. Vala segu vormi õunte peale. Küpseta kooki tund aega. Retsept on mõeldud kaheksale kuni kümnele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee