Virsiku-punasesõstrakookFoto: Jaan Heinmaa
Toidutare 18. november 2008 12:01
Virsiku-punasesõstrakoogile annab hapukust punane sõstar ja mahedust hapukoorekreem.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g või
1.5 dl suhkur
2 tk muna
4 dl jahu
2 tl Küpsetuspulber
2 dl *hapukoor
2 tk muna
4 sl suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 suur purk *virsikukompott
2 dl külmutatud punased sõstrad

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C-ni. Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval ja pidevalt segades munad. Sega omavahel kuivained ning lisa võivahule. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta 10 minutit. Sega hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur ühtlaseks massiks. Vala segu tainale. Lao peale viilutatud virsikud ja külmutatud punased sõstrad. Küpseta kooki veel 20 minutit. Lõika jahtunult ruutudeks.