Lõunasöögi retseptid
22. oktoober 2005, 21:44

Seakeeled sidrunikastmes

Hautatud seakeeled sidunikastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 kuni 3 tk (600 g) seakeel
5 kuni 7 dl vesi
1 tl sool
1 tk (väike) Porgand
1 tk (väike) Sibul
2 lehte Loorber
10 tera Valge pipar
sidrunikaste:
30 g või või margariin
3 sl nisujahu
4 dl keelte keeduleem
2 kuni 4 tl sidrunimahl
1 ml Sidrunipipar
1 näpuotsatäis estragon või tüümian

Valmistamine
Kaabi porgand ja koori sibul ning tükelda need. Pane kõik keeduleeme ained vette ja aja vesi keema. Pese keeled korralikult ning keeda neid leemes 40 minutit. Koori nahk kuumadelt keeltelt. Kurna keeduleem. Sulata kastme jaoks margariin, lase selles keema nisujahu ning lisa kogu aeg tugevasti segades umbes 4 dl keeduleent. Maitsesta kaste. Lõika keeled õhukesteks viiludeks ja pane serveerimisvaagnale. Vala kaste peale.