Lõunasöögi retseptid

Seakeeled sidrunikastmes 

Toidutare, 22. oktoober 2005, 21:44
Hautatud seakeeled sidunikastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 kuni 3 tk (600 g) seakeel
5 kuni 7 dl vesi
1 tl sool
1 tk (väike) Porgand
1 tk (väike) Sibul
2 lehte Loorber
10 tera Valge pipar
sidrunikaste:
30 g või või margariin
3 sl nisujahu
4 dl keelte keeduleem
2 kuni 4 tl sidrunimahl
1 ml Sidrunipipar
1 näpuotsatäis estragon või tüümian

Valmistamine
Kaabi porgand ja koori sibul ning tükelda need. Pane kõik keeduleeme ained vette ja aja vesi keema. Pese keeled korralikult ning keeda neid leemes 40 minutit. Koori nahk kuumadelt keeltelt. Kurna keeduleem. Sulata kastme jaoks margariin, lase selles keema nisujahu ning lisa kogu aeg tugevasti segades umbes 4 dl keeduleent. Maitsesta kaste. Lõika keeled õhukesteks viiludeks ja pane serveerimisvaagnale. Vala kaste peale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee