Lõunasöögi retseptid

Neeru-šampinjonihautis 

Toidutare, 22. oktoober 2005, 21:30
Neeru-šampinjonihautis koorekastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 kuni 500 g noore veise neerud
1 tk Sibul
200 g (värsked) Šampinjonid
2 sl nisujahu
1 sl õli
1 sl margariin
3 dl vesi
1 tk lihapuljongikuubik
1 dl rõõsk koor
1 ml Valge pipar
0.5 kuni 1 sl sojakaste
2 sl šerri
hakitud ürdid (petersell,harakputk või basiilik)

Valmistamine
Poolita neerud ja eemalda kelmed kääridega. Pese neere soojas vees kätega pigistades, kuivata majapidamispaberiga ning lõika viiludeks. Koori ja haki sibul. Puhasta seened ning lõika viiludeks. Pruunista seened ja sibul pannil kuumas rasvas ning pane taldrikule. Lisa pannile veidike rasva ja pruunista kergelt neeruviilud. Raputa peale nisujahu ning sega paar minutit. Pane seened ja sibul uuesti pannile ning lisa vesi, puljongikuubik, rõõsk koor ja maitseained. Keeda hautist paar minutit ja kontrolli maitset. Lõpuks lisa soovi korral šerri. Puista valmis hautisele rohkesti hakitud värsket peterselli, harakputke või basiilikut. Ka paar hakitud mündilehte annavad hautisele värske maitse.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee