Lõunasöögi retseptid

Neeruhõrgutis 

Toidutare, 9. märts 2011, 15:13
Hautatud neerud koorekastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 kuni 3 tk (400-500g) seaneer
2 sl nisujahu
1 tk (väike) Sibul
1 sl õli
1 sl margariin
3 dl vesi
1 tk lihapuljongikuubik
1 tl Paprika (jahvatatud)
2 ml (kuivatatud) Majoraan
2 lehte Loorber
1 dl maitsestamata jogurt või hapukoor
2 kuni 3 sl hakitud petersell
5 dl Piim (neerude leotamiseks)

Valmistamine
Leota neere piimas üle öö. Poolita neerud ja lõika kääridega välja kelmed. Pese neere soojas vees käega pigistades ning kuivata need majapidamispaberiga. Lõika neerud õhukesteks viiludeks ja veereta viile jahus. Koori ja haki sibul. Kuumuta pannil rasv. Pruunista neerud ning sibul kogu aeg segades, et nad pruunistuksid ühtlaselt. Lisa vesi, puljongikuubik ja maitseained. Keeda hautist 15 minutit ning lõpu poole pane juurde maitsestamata jogurt või hapukoor ja petersell. Serveeri keedetud kartulite, riisi või makaronidega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee