Linnuliha retseptid

Soojendav part 

Toidutare, 22. oktoober 2005, 20:02
Küpsetatud vürtsikas part puuviljadega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk part
2 tk Virsik
0.5 kg Kõrvits
1 tk (punane) Paprika
0.5 tassi valged rosinad
6 tk kuivatatud ploom
ühe apelsini mahl
1 kimp Koriander
2 kangi Kaneelikoor
vürtsisegu:
1 sl aniisiseemned
1 sl Köömen
1 sl Koriandriseemned
1 sl Kaneel (jahvatatud)
1 sl oliivõli
1 tk väike kuivatatud tšillikaun
1 sl meresool

Valmistamine
Sea ahi 190°C-le. Tükelda part. Vala kõik vürtsid uhmrisse ja purusta ühtlaseks pastaks. Hõõru sellega kõik parditükid sisse ning lase vähemalt 10 minutit maitsestuda. Vahepeal lõika kõrvits kuubikuteks, paprika ribadeks ja virsikud pooleks. Kuumuta pannil natuke õli ning prae parditükid mõlemalt poolt pruuniks. Samal pannil prae kergelt läbi kõrvits, paprika, rosinad ja kuivatatud ploomid. Aseta need siis ahjuvormi põhja ning peale pane parditükid. Vahele pista veel kaneelikangid ja poolitatud virsikud. Pigista peale ühe apeksini mahl. Küpseta rooga ahjus umbes 1,5 tundi. Enne serveerimist puista üle hakitud koriandriga. Retsept on mõeldud kolmele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee