Lõunasöögi retseptid

Kõrvitsasupp suitsujuustuga 

Toidutare, 22. oktoober 2005, 19:22
Kõrvitsapüreesuppi serveeri riivitud suitsujuustu, röstitud kõrvitsaseemnete ja koriandriga.

Kogus: ühele

Koostisosad
250 g kooritud ja puhastatud kõrvits
1.875 dl vesi
0.25 tk puljongikuubik
1 tk keskmine kartul
1 tk hapu õun
värske ingver
0.25 tk Sibul
50 g suitsujuust
1 sl kõrvitsaseemneõli
1 sl röstitud kõrvitsaseemned
Koriander
25 g või
0.25 sl Karri

Valmistamine
Koori ja lõika kuubikuteks kõrvits, kartulid ja õunad. Haki ingver ja sibul ning prae koos karripulbriga pooles võikoguses klaasjaks. Lisa kõrvitsatükid ning prae kergelt läbi. Keeda veest ja puljongikuubikust puljong ning lisa kõrvitsale. Keeda paar minutit ja lisa tükeldatud kartulid. Keeda kõik peaaegu pehmeks. Kõige viimasena lisa õunatükid. Kui tundub, et vedelikku on liiga vähe, võid lisada veidi keeva vett. Võta pott tulelt, lisa ülejäänud või ja püreeri saumikseriga ühtlaseks. Serveeri riivitud suitsujuustu, kõrvitsaseemneõli, röstitud kõrvitsaseemnete ning hakitud koriandriga. Kõrvale sobib klassikaline ahju-juustusai (sai, küüslauk, muna, piim, juust, pipar).

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee