Linnuliha retseptid

Ürdi-küüslaugumarinaadis broilerifilee 

Toidutare, 17. juuli 2008, 08:23
Ürdi-küüslaugumarinaadis broilerifilee Jaan Heinmaa
Ürdimarinaad annab mistahes lihale oivalise maitse.

Kogus: kuuele

Koostisosad
6 tk broilerifilee
1 dl *oliivõli
2 dl värsked hakitud ürdid (pune, tüümian, basiilik, petersell, rosmariin)
6 küünt Küüslauk
ühe sidruni riivitud koor
sool
Must pipar
300 g *türgi oad
2 sl oliivõli
0.25 tl sool
2 küünt Küüslauk
25 g parmesani v. muud kõvat juustu

Valmistamine
Sega marinaadi jaoks oliivõli, hakitud ürdid ja küüslauguküüned, riivitud sidrunikoor, sool ja pipar. Tõsta terved või kuubikuteks lõigatud broilerifileed marinaadi ning lase maitsestuda vähemalt 2 tundi kuni üleöö. Lüki kanatükid vardasse ja grilli 10 minutit. Auruta või keeda pooleks lõigatud türgi ube 10 minutit. Kurna sõelal ning sega kastrulis oliivõli, soola ja hakitud küüslauguga. Kuumuta hetke, puista üle riivitud parmesani juustuga ja tõsta tulelt. Retsept on mõeldud kuuele sööjale. Fileed võid vastavalt soovile lõigata kas väiksemateks tükkideks või grillida tervelt. Viimasel juhul jääb liha seest mahlasem.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee