Linnuliha retseptid

Kanasalat pirni ja mandlitega 

Toidutare, 21. oktoober 2008, 09:59
Kanasalat pirni ja mandlitegaFoto: Jaan Heinmaa
Kerge kanasalat, millele lisavad hõrku maitset pirnid ja mandlilaastud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk grillkana
1 tk Roheline paprika
12 tk Kirsstomatid
2 tk Varsseller
6 lehte Basiilik (värske)
1 tl sool
0.5 tl Must pipar
0.5 tk Jääsalat
2 tk Pirn
2 dl hapukoor või maitsestamata jogurt
1 tk laimi (või sidruni) mahl
0.5 tl Fariinsuhkur
100 g Mandlilaastud

Valmistamine
Eemalda kanaliha luudelt ja tükelda. Puhasta paprika ning lõika kuubikuteks. Poolita tomatid ja viiluta sellerivarred. Haki basiilik. Pane tükeldatud salatiained kaussi ning maitsesta soola-pipraga. Koori ja puhasta pirnid, lõika kuubikuteks. Pigista peale pisut laimi- või sidrunimahla, et viljaliha ei tumeneks ning sega salati hulka. Lisa ka ribadeks rebitud jääsalat ja mandlilaastud. Sega hapukoor või jogurt ülejäänud laimimahla ning fariinuhkruga kastmeks ja vala salati peale.