Mehhiko õunakookFoto: Jaan Heinmaa
Mehhiko köök
28. juuni 2012, 10:38

Mehhiko õunakook

Pigem magustoitu kui õunakooki meenutava maiuse teeb eriti hõrguks kohviliköör, mida leidub nii kreemis kui ka koogis endas.

Koostisosad
4 tk suur õun
50 g või
1 sl fariinsuhkur
0.5 dl kohviliköör
LIKÖÖRIKREEM
1 sl tuhksuhkur
1 sl kohviliköör
Kaneel (jahvatatud)
2 dl vahukoor

Valmistamine
Puhasta õunad seemnetest ja lõika sentimeetri paksusteks viiludeks. Lao õunaviilud võiga määritud ümmargusse ahjuvormi. Sulata või ning vala õuntele, raputa peale fariinsuhkur ja vala üle likööriga. Küpseta ahjus 175°C juures 25-30 minutit. Kreemi valmistamiseks vahusta koor. Sega hulka tuhksuhkur, liköör ja kaneel. Lase kreemil enne serveerimist tund aega külmkapis maitsestuda. Serveeri sooja või külma koogi kõrvale.