Küpsetised

Õunakook mandlipurukattega 

Toidutare, 6. november 2008, 09:36
Õunakook mandlipurukattega Jaan Heinmaa
Õunte ja mandlipurukattega pärmitainakook maitseb kõige paremini otse ahjust võetuna külma piima kõrvale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
50 g või
3 dl piim
25 g pärm
0.5 dl suhkur
1 tk muna
8 dl nisujahu
4 tk *keskmine hapu õun
sidrunimahl
1.5 dl *nisujahu
1.5 dl suhkur
1.5 dl hakitud mandlid
100 g või

Valmistamine
Sulata või, jahuta veidi ja lisa käesoe piim. Lahusta leiges piimasegus pärm. Lisa suhkur, muna ja jahu ning sõtku ühtlaseks tainaks. See peaks jääma veidi vedelam kui tavaline pärmitainas. Lase 15 minutit kerkida. Pane 30 x 40 cm suurusele piklikule ahjupannile küpsetuspaber ja rulli tainas sinna peale. Lase 30 minutit kaetult soojas kohas kerkida. Samal ajal puhasta õunad ja lõika viiludeks, pressi peale veidi sidrunimahla. Sega kõik katteained ühtlaseks puruks. Lao õunaviilud tainale ning raputa puruga üle. Küpseta kooki ahjus 200°C juures 30 minutit. Jahtunud kook lõika ruutudeks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee