Küpsetised

Ingveri-õunakook 

Toidutare, 18. oktoober 2005, 22:14
Ingver annab mahlasele õunakoogile veidike teravust ja tõstab koogi toiteväärtust.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
75 g või
2 dl tuhksuhkur
1 tk muna
3.5 dl jahu
1.2 kg *õunad
2.5 dl rosinad
ühe sidruni riivitud koor ja mahl
0.5 tl (jahvatatud) Ingver
2 tl Kaneel (jahvatatud)
3 tk *muna
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 dl suhkur
0.5 dl jahu
2 sl külm vesi
1 tl Küpsetuspulber

Valmistamine
Sulata või ja sega hulka tuhksuhkur. Lisa muna ja jahu, sega ühtlaseks tainaks ning hoia vähemalt 30 minutit külmas. Lõika õunad väikesteks õhukesteks viiludeks. Lisa rosinad, kaneel, riivitud ingver, sidrunkoor ja -mahl ning sega. Suru tainas võiga määritud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Laota tainale õunatäidis ning küpseta ahjus 180°C juures 25 minutit. Katte jaoks vahusta munavalged, lisa suhkur, munakollased, 2 sl külma vett, jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Vala kate õuntele ning küpseta veel 20 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee