Ingveri-õunakook
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
75 g või
2 dl tuhksuhkur
1 tk muna
3.5 dl jahu
1.2 kg *õunad
2.5 dl rosinad
ühe sidruni riivitud koor ja mahl
0.5 tl (jahvatatud) Ingver
2 tl Kaneel (jahvatatud)
3 tk *muna
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 dl suhkur
0.5 dl jahu
2 sl külm vesi
1 tl Küpsetuspulber
Valmistamine
Sulata või ja sega hulka tuhksuhkur. Lisa muna ja jahu, sega ühtlaseks tainaks ning hoia vähemalt 30 minutit külmas. Lõika õunad väikesteks õhukesteks viiludeks. Lisa rosinad, kaneel, riivitud ingver, sidrunkoor ja -mahl ning sega. Suru tainas võiga määritud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Laota tainale õunatäidis ning küpseta ahjus 180°C juures 25 minutit. Katte jaoks vahusta munavalged, lisa suhkur, munakollased, 2 sl külma vett, jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Vala kate õuntele ning küpseta veel 20 minutit.
Kommentaarid (0)