Küpsetised

Päikesekook 

Toidutare, 10. september 2010, 08:45
PäikesekookFoto: Jaan Heinmaa
Mõnusalt hapukas kook kaerahelbe-muretainaga. Sügisel on seda hea teha kõrvitsast, muul ajal kasuta õunamoosi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
250 g või
500 g Kaerahelbed
3 -5 sl suhkur
3 -4 tk munavalge
TÄIDIS
500 g kõrvits
5 dl või hapu õunamoos
3 tk munakollane
suhkur
1 sl Manna

Valmistamine
Sega kaerahelvestest, munavalgetest, suhkrust ja toasoojast võist kokku muretainas ning tõsta külmkappi. Pane kõrvits vähese veega keema. Kui see on pehme, lisa manna ja maitse järgi suhrut. Lase jahtuda ning lisa munakollased. Kui kasutad kõrvitsa asemel moosi, sega munakollased ja manna selle hulka. Määri lahtikäiv 26 cm läbimõõduga koogivorm võiga, kata ääred ja põhi külmkapist võetud tainaga. Vala kõrvitsasegu või moos põhjale. Küpseta kooki ahjus 200°C juures 30 minutit, kuni kook on kuldpruuni värvusega.