Lõunasöögi retseptid

Kartuli-seenevorm 

Rudolf Visnapuu, 11. november 2008, 08:25
Kartuli-seenevorm Priit Palomets
Kartuli-seenevormi võid teha ka toiduaineid eelnevalt praadimata. Võib panna kõik toiduained kihiti vormi, kallata üle muna-piimaseguga ja küpsetada. See roog sobib hästi lisandiks nii sea- kui ka loomalihale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
7 tk keedetud kartul
2 tk Sibul
100 g sink
2 dl piim
3 tk muna
300 g soolaseened
100 g riivjuust
õli praadimiseks ja vormi määrimiseks
sool
Must pipar
maitseks ja kaunistamiseks petersell

Valmistamine
Pane seened kuumale pannile praadima. Mõne aja pärast lisa sink ja sibularattad. Prae kergelt läbi. Seente praadimise aja klopi munad lahti ning sega piimaga. Kuumuta ahi 180°C-ni. Kui seenesegu on kergelt praetud, pane see võitatud ahjuvormi, lisa kartulirattad ja kalla peale piima-munasegu. Maitsesta musta pipra ning ettevaatlikult ka soolaga (seened on juba soolased). Raputa peale juustu ja peeneks hakitud peterselli. Küpseta rooga ahjus 15-20 minutit, kuni muna-piimasegu muutub kõvaks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee