Kiudainerikkad toidud
11. oktoober 2005, 02:07

Pohlapirnid

Jäta varreotsad pohlapirnide kaunistuseks. Süües on mugav neist kinni hoida. Pirnileeme võid kastmeks keeta. Lisandiks serveeri kohupiima ja vahukoore segu.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk keskmise suurusega pirn
2 tk või väike pirn
1 dl kange pohlamahl
suhkur
0.5 tl kartulitärklis

Valmistamine
Koori pirnid ja kraabi varreotsad valgeks. Pane pirnid väikesesse kõrgeservalisse kastrulisse ning vala peale niipalju mahla, et nad on peaaegu kaetud. Lase mahlal keema tõusta. Keeda pirnid mõõdukal kuumusel pehmeks. Võta kastrul tulelt ja tõsta külma vette jahtuma. Soovi korral keeda pohlamahlast kaste. Selleks lisa mahlale tilga veega segatud kartulitärklis ja lase kastmel korraks keema tõusta.