Taimetoidu retseptid
10. oktoober 2005, 23:11

Kabatšoki-küüslaugukaste

Värskendav lisand nii pruuniks küpsetatud või grillitud seaküljele kui ka kanale. Mõlema kastmeks sobib paks tomatikaste. Ei ole mõeldud pikemaajaliseks säilitamiseks.

Koostisosad
1.5 kg Kabatshokk
4 kuni 5 küünt Küüslauk
1 tk Sibul
2 kuni 3 sl õli
2 kuni 3 tl sool
Must pipar
2 kuni 3 sl maitseainesegu
2 dl *kange veiniäädikas
6 dl vesi
1.5 dl suhkur
5 tera Must pipar
2 sl õli

Valmistamine
Aja leeme aineosad keema ja keeda 3-4 minutit. Koori ja peenesta küüslauk ning sibul. Viiluta või lõika kabatšokk tükkideks. Kuumuta õli pannil ja pruunista sibulaid paar minutit tasasel tulel. Lisa kabatšokk ja maitseained ning kuumuta veel 5 minutit. Kabatšokk ei tohi nii palju pehmeneda, et see püreeks muutuks. Pane köögiviljad purki. Jahuta leem ja kalla köögiviljadele. Säilita purke külmkapis ning kasuta salat kiiresti ära.