Kiudainerikkad toidud

Vürtsikas tomatikaste õuna või virsikuga 

Toidutare, 10. oktoober 2005, 21:28
Sobib pastaroogade kastmeks, pitsakatteks, samuti koos lihaga pajatoitudesse. Õli ja sojajahu lisades saad suurepärase grillkastme.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg (küpsed) Tomat
2 tk küps virsik või magus õun
1 tk (punane) Paprika
1 tk (suur) Sibul
1 dl pruunistatud suhkur
0.5 dl kange veiniäädikas
0.5 sl sool
1 tl piprasegu
0.5 kuni 1 tl tšillipulber
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine
Koori tomatid, virsikud ja paprikad. See on lihtsam, kui asetad nad eelnevalt hetkeks keevasse vette. Tükelda tomatid, eemalda virsikute kivid ja paprika seemned ning tükelda viljad. Pane aed- ja puuviljade tükid köögikombaini ning peenesta ühtlaseks püreeks. Kalla püree kastrulisse, mõõda sinna suhkur, äädikas ja maitseained ning keeda ilma kaaneta 45 minutit kuni paksenemiseni. Et püree põhja ei kõrbeks, sega seda paar korda. Vala esimesena kasutatav kastmekogus purkidesse, sulge õhukindlalt ja jahuta purgid kaas alaspidi. Kauem säiliva kastme saad külmutamise teel.