Hommikusöögi retseptid

Kreeka kotletid 

Toidutare, 10. oktoober 2005, 18:34
Kreeka kotletid pitaleiva täidisena.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
8 kuni 12 tk Pita
500 g lamba- või seahakkliha
1 tk (peenestatud) Sibul
0.5 kuni 1 dl oliiviviilakad
2 tl jahvatatud köömned
1 tl Kaneel (jahvatatud)
1 kuni 2 tl sool
0.5 tl Tšillipulber
1 dl peenestatud petersell
1 tk muna
praadimiseks õli
PIPRAKAUNAD
sibularõngad
lehtsalat
tomativiilud

Valmistamine
Sega hakkliha hulka sibul, oliiviviilud, maitseained, petersell ja muna. Vormi tainast 8-12 lapikut kotletti ning jäta need hetkeks laua peale kuivama. Pruunista kotletid õlis mõlemalt poolt ja küpseta praeahjus 200°C juures 4-5 minutit. Pane samal ajal ka pitaleivad praeahju kuumenema. Tee pitaleibade ühte serva sügav taskukujuline sisselõige, kuhu sa paned täidiseks hakklihakotleti, marineeritud piprakaunu, sibularõngaid, salatiribasid ja tomativiile. Retsept on mõeldud neljale sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee