Hommikusöögi retseptid

Kreeka kotletid 

Toidutare, 10. oktoober 2005, 18:34
Kreeka kotletid pitaleiva täidisena.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
8 kuni 12 tk Pita
500 g lamba- või seahakkliha
1 tk (peenestatud) Sibul
0.5 kuni 1 dl oliiviviilakad
2 tl jahvatatud köömned
1 tl Kaneel (jahvatatud)
1 kuni 2 tl sool
0.5 tl Tšillipulber
1 dl peenestatud petersell
1 tk muna
praadimiseks õli
PIPRAKAUNAD
sibularõngad
lehtsalat
tomativiilud

Valmistamine
Sega hakkliha hulka sibul, oliiviviilud, maitseained, petersell ja muna. Vormi tainast 8-12 lapikut kotletti ning jäta need hetkeks laua peale kuivama. Pruunista kotletid õlis mõlemalt poolt ja küpseta praeahjus 200°C juures 4-5 minutit. Pane samal ajal ka pitaleivad praeahju kuumenema. Tee pitaleibade ühte serva sügav taskukujuline sisselõige, kuhu sa paned täidiseks hakklihakotleti, marineeritud piprakaunu, sibularõngaid, salatiribasid ja tomativiile. Retsept on mõeldud neljale sööjale.