Kiudainerikkad toidud

Kaerahelbe-õunakoogid 

Toidutare, 9. märts 2011, 15:36
Kaerahelbe-õunakoogidFoto: Jaan Heinmaa
Mõõdukas koguses magusat ei tee liiga kellelegi, eriti veel siis, kui selles on rohkelt kaerahelbeid. Fariinsuhkur, õunad ja kaneel muudavad koogi vastupandamatuks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g või
200 g fariinsuhkur
350 g Kaerahelbed
2 kuni 3 sl hele või tume suhkrusiirup
2 sl Kaneel (jahvatatud)
2 tk suur hapu õun

Valmistamine
Sulata potis või, lisa fariinsuhkur, siirup ja kaneel. Kuumuta veidi, kuni suhkur on sulanud. Lisa kaerahelbed ja sega ühtlaseks massiks. Määri 20 x 30 cm suurune vorm võiga ning suru pool kaerahelbemassist vormi põhja. Lao sellele kooritud ja õhukesteks viiludeks lõigatud õunad, suru teine pool kaerahelbesegust peale. Küpseta ahjus 180°C juures 40 minutit. Lase 10 minutit vormis jahtuda ja lõika tükkideks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee