Küpsetised

Martsipani-õunakook 

Toidutare, 10. september 2008, 19:35
Martsipani-õunakook Jaan Heinmaa
Martsipani-õunakook maitseb kõige paremini eestimaistest hapudest õuntest valmistatuna.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 dl nisujahu
100 g toasoe või
1 tk munakollane
1 sl õli
3 sl vesi
sool
1 kg *hapud õunad
400 g Martsipan
2 sl kartulijahu
5 tk muna
2 dl hapukoor
2 dl 10% koor
1 tl Kaneel (jahvatatud)
0.5 dl *fariinsuhkur
0.5 dl suhkur
TOLMSUHKUR
vaniljejäätis või -kreem või vahukoor

Valmistamine
Sega põhja ained ühtlaseks tainaks. Mugav on seda teha köögikombainiga. Määri lahtikäiv 24-26 cm läbimõõduga koogivorm sulavõiga. Vooderda tainaga vormi põhi ja ääred servani välja. Riivi jämeda riiviga martsipan. Puhasta õunad ja lõika viiludeks. Sega riivitud martsipan tärklisega ja lao kihiti õuntega vormi. Vahusta munad, sega hulka hapu- ja kohvikoor, seejärel jahvatatud kaneel. Vala segu õuntele. Kata pealt fooliumiga ja küpseta ahjus 225°C juures 50-60 minutit. Võta kook välja ja lülita ahi grillimisrežiimile. Kata nüüd vaid koogi tainaosad fooliumiga. Sega tavaline suhkur fariinsuhkruga ja puista koogile. Pane kook ahju tagasi grillelemendi lähedale ja grilli lahtise uksega, kuni suhkur hakkab sulama. Lase vähemalt pool tundi enne laualepankut jahtuda ja raputa üle tuhksuhkruga.Serveeri leigelt vaniljejäätise või -kastmega. Koogi kõrvale sobib ka vahukoor.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee