Küpsetised

Kana ja Brie juustu pirukas 

Toidutare, 18. detsember 2009, 11:19
Kana ja Brie juustu pirukas
Lihtsalt valmiv pirukas, mis sisaldab rohkelt sidrunimaitselist kanafileed, paprikat ja hõrku valgehallitusjuustu. Sobib hästi kokku valge veiniga.

Koostisosad
500 g broilerifilee
sool
Must pipar
ühe sidruni riivitud koor ja mahl
1 sl (värske,hakitud) Tüümian
1 sl õli
2 tk (punast) Paprika
1 sl sojakaste
200 g Brie juust
500 g valmis lehttainas
1 tk määrimiseks muna

Valmistamine
Lõika broilerifileed õhemaks ja pane madalasse kaussi. Maitsesta soola, pipra, tüümiani, sidrunikoore ja -mahlaga. Piserda üle õliga ning sega läbi, jäta võimalusel maitsestuma paariks tunniks kuni üleöö. Kuumuta pann ning pruunista fileed mõlemalt poolt, tõsta kõrvale ja lase jahtuda. Lõika paprika ribadeks ja prae kiirelt pannil sojakastmes. Rulli tainas laiali ning tõsta selle keskele pool broilerifileedest, nii et otstest jääb 2 cm vabaks. Aseta fileede peale pool paprikatest, viilutatud juustust, ülejäänud paprikad ja broierifileed. Tõsta kahelt poolt servadest tainas täidise peale ja suru kinni. Määri munaga ning küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit. Lase pirukal 5 minutit jahtuda, lõika viiludeks ja serveeri. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee