Itaalia köök
6. oktoober 2005, 23:05

Baklažaani-mozzarellarullid

Lihtsad ja omavahel suurepäraselt sobivad maitsed on Itaalia köögile väga omased. Rullid sobivad hästi ka suvisele grillipeole liharoogade kõrvale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk (suurt) Baklazhaan
pintseldamiseks oliivõli
1 purk päikesekuivatatud tomatid õlis
300 g Mozzarella
1 peotäis Basiilik (värske)

Valmistamine
Lõika baklažaanid pikisuunas kuueks viiluks. Pintselda viile mõlemalt poolt õliga ja grilli või prae pannil umbes 10 minutit. Nõruta tomatid õlist ja püreeri minilõikuris või sauseguriga. Määri igale baklažaaniviilule 1 tl tomatipüreed ja kata viilutatud mozzarella ning basiilikulehtedega. Keera rulli ja kinnita puidust hambatikuga. Grilli või küpseta ahjus 225°C juures 5 minutit, kuni juust sulab. Maitsesta musta pipraga ja serveeri grillitud küüslaugu- või ürdileivaga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.