Itaalia köök

Itaaliapärased lihapallid tomatikastmes 

Toidutare, 6. oktoober 2005, 21:20
Vahelduseks tavapärastele lihapallidele küpseta itaaliapärased pallid, milles on peidus seedermännipähkleid, ricottat ja ürte.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 sl õli
1 tk Sibul
100 g seedermännipähklid
3 küünt Küüslauk
1 peotäis (värske) Petersell
1 peotäis (värske) Basiilik (värske)
0.5 dl Riivsai
250 g Ricotta
25 g Parmesan v. muu kõva juust
ühe sidruni riivitud koor
1 tk muna
500 g veisehakkliha
sool
Must pipar
2 purki (800 g) *purustatud tomatid
1 dl punane vein
2 sl oliivõli
sool
Must pipar
1 tl suhkur

Valmistamine
Kuumuta pannil õli. Lisa hakitud sibul ja seedermännipähklid ning kuumuta veidi. Lisa hakitud küüslauguküüned, prae veel veidi ja tõsta tulelt. Sega suures kausis hakitud ürdid, riivsai, ricotta, riivitud parmesan, riivitud sidrunikoor, muna, hakkliha, sool ja must pipar. Lõpuks lisa sibulasegu, sega ühtlaseks ning pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Vormi märgade kätega ümmargused pallid ja küpseta pannil või praeahjus 200°C juures kuldpruuniks. Kastme valmistamiseks kuumuta tomatid ja vein kastrulis keemiseni. Keeda 5 minutit ning maitsesta oliivõli, soola, musta pipra ja suhkruga. Serveeri kastet koos lihapallide ja pastaga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee