Itaalia köök

Lasanje IV 

Toidutare, 6. oktoober 2005, 21:20
Lasanje on üks vanimaid Itaalia toite, mida väljaspool Bolognat valmistatakse bešamellkastmega, algupärast varianti aga parmesani juustuga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g lasanjeplaadid
12.5 g *või
0.25 tk Sibul
0.25 tk Porgand
0.25 tk Varsseller
37.5 g suitsupeekon või toorsuitsu seaseljafilee
50 g veisehakkliha
100 g kooritud ja purustatud tomatid
1.5 dl valge kuiv vein
0.25 tl Basiilik (kuivatatud)
12.5 g *parmesani v. muud kõvat juustu
12.5 g või

Valmistamine
Sulata kastrulis või. Lisa peeneks hakitud sibul, porgand, seller ja peekon. Kuumuta 5 minutit. Lisa hakkliha ja pruunista 5 minutit. Lisa tomatid, vein ning basiilik. Hauta tasasel tulel kaane all tund aega. Kuumuta soolaga maitsestatud vesi suures potis keemiseni ja keeda lasanjeplaate 4 minutit. Nõruta ja aseta küpsetuspaberile. Kuumuta ahi 200°C-ni. Aseta suure võitatud ahjuvormi põhja kiht lasanjeplaate. Kata poole lihakastmega ja puista üle kolmandikuga riivjuustust. Tee nii veel üks kiht. Viimaseks kihiks pane lasanjeplaadid ja puista üle riivitud juustuga. Kata võitükikestega ning küpseta ahjus 30 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee