Linnuliha retseptid

Kana veinikastmes 

Toidutare, 6. oktoober 2005, 18:53
Prantsuse roog. Kana veinikastmes peekoni ja šampinjonidega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 kuni 2 kg broiler
85 g või
3 sl jahu
200 g suitsupeekon
2 tk Porgand
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
1 tl (kuivatatud) Tüümian
200 g Šampinjonid
1 pudel punane vein (nt Beaujoulais)
2 lehte Loorber
Tüümian
(mere)sool
Must pipar

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C-ni. Tükelda broiler kaheksaks tükiks. Kastme valmistamiseks sulata pool võist paksupõhjalises kastrulis. Sega juurde jahu ja jätka kuumutamist keskmisel kuumusel, segades iga paari minuti järel, 15-20 minutit, kuni segu on ühtlaselt pruun. Vahepeal sulata suures paksupõhjalises ahjupotis kolmandik järelejäänud võist. Pruunista kanatükke kahes jaos mõlemalt poolt. Maitsesta soolaga ja tõsta kõrvale. Pruunista potis ribadeks lõigatud peekonit, viilutatud porgandit ning sibulat mõni minut. Lõpuks lisa hakitud küüslauk ja tüümian. Tõsta kõrvale. Lõpuks sulata potis ülejäänud või ja pruunista neljaks lõigatud šampinjone mõni minut. Tõsta kana ja köögiviljad tagasi potti. Kui kastmepõhi on kenasti pruunistunud (mitte kõrbenud), vala vähehaaval ning pidevalt segades juurde vein. Vala veinikaste suurde potti ülejäänud ainete hulka. Lisa ka tüümianioksad ja loorberilehed. Sega kõik ühtlaseks ning kata pott kaanega. Tõsta ahju ja küpseta tund aega. Serveeri keedetud kartulite ning krõbeda prantsuse saiaga. Retsept on mõeldud neljale kuni kuuele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee