Taimetoidu retseptid
2. oktoober 2005, 18:38

Punapeedihautis sibula ja kartuliga

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk keskmise suurusega kartul
300 g (konserveeritud) Peet
1 tk Sibul
1 tl taimeõli
1 tl köögiviljapuljong (pulbrist)
1 tl Köömen
1 tk konservkurk
sool
Must pipar
2 sl (30 g) 10% hapukoor

Valmistamine
Koori kartulid. Kalla punapeedi mahl ära, pane kõrvale. Peenesta peet, sibul ja kartulid. Kuumuta kastrulis õli, prae selles peedi-, kartuli- ja sibulakuubikud kergelt läbi. Vala peale 1 dl (ühe inimese kohta) vett ja punapeedimahl. Lisa köögiviljapuljong, pipar ja köömned ning hauta kaane all umbes 15 minutit. Lõika konservkurk kuubikuteks, lisa kartulite juurde, lase korraks keema ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri madalas taldrikus koos hapukoorega.