Kiudainerikkad toidud

Küüslauguvõiga täidetud šampinjonid 

Toidutare, 29. september 2005, 00:24
Või-küüslaugu-peterselli täidisega ahjus küpsetatud šampinjonikübarad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
8 kuni 12 tk suur šampinjon
50 g või
5 küünt Küüslauk
4 sl hakitud petersell
1 kuni 2 sl Riivsai
1 kuni 2 sl oliivõli

Valmistamine
Šampinjonid puhastada ettevaatlikult salvrätikuga. Jalad murda küljest, hakkida peeneks ja kasutada täidises. Või vahustada kahvliga, pressida sellesse küüslauku ning lisada peterselli. Riivsaial lasta veidi aega taimeõlis seista ja segada siis võiga. Lisada ka šampinjonide peeneks hakitud jalad. Seguga täita seenekübarad, panna need võitatud ahjuvormi ning küpsetada praeahjus 225°C juures umbes 20 minutit. Serveerida koos aperitiiviga või eelroana.