Lõunasöögi retseptid

Apteegitilli-šampinjoniroog 

Toidutare, 28. september 2005, 23:02
Apteegitilli-šampinjoniroog sobib kana või keedetud keele lisandiks.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kuni 2 tk Apteegitill ehk fenkol
2 kuni 3 sl taimeõli
2 sl või
2 küünt Küüslauk
1 purk konservtomatid (tükeldatud,seemnetest puhastatud)
0.5 dl kanapuljong (puljongikuubikust)
sool
Must pipar
200 g (või kukeseened) Šampinjonid
2 sl Riivsai
1 tl Tüümian

Valmistamine
Apteegitilli (fenkoli) mugulast kasvav vars lõigata ära, kuna see on söömiseks peaaegu kõlbmatu. Mugul puhastada, tükeldada ning lõigata siis õhukesteks viiludeks nagu sibul. Taimeõli ja või ajada pannil kuumaks. Küüslauguküüned praadida tervetena kuldkollaseks ja tõsta pannilt vahukulbiga. Nüüd asetada pannile apteegitilli viilud, tomatid (seemnetest puhastatud), kanapuljong ning maitseained. Katta pann kaanega ja lasta tasasel tulel haududa umbes 10 minutit. Lisada šampinjoni- või kukeseeneviilud, millest on aurutatud liigne vedelik. Lasta mõni minut suurel tulel keeda. Proovida maitset. Serveerida kana või keedetud keele lisandina.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee