Salati retseptid

Šampinjonisalat majoneesikastmega 

Toidutare, 28. september 2005, 22:09
šampinjonisalat sobib hästi looma- või põdralihaga.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g Šampinjonid
poole sidruni mahl
majonees:
1 tk munakollane
poole sidruni mahl
1 tl sinepipulber
sool
Valge pipar
2 kuni 3 dl taimeõli
1 kimp Petersell

Valmistamine
Valged värsked šampinjonid puhastada (neid märjaks tegemata) ja lõigata viiludeks. Paksu põhjaga kastrulis ajada kuumaks 1 sl taimeõli, lisada šampinjonid, valada need üle sidrunimahlaga ning segada tasasel tulel, et seened küpseksid omas mahlas. Seeni mitte purustada! Pärast jahutada maha. Valmistada majoneesikaste. Munakollane vahustada, lisada sidrunimahl, sinepipulber ja maitseained. Kui ained on vahustatud, lisada peene nirena taimeõli. Et majonees õnnestuks, peavad ained olema toatemperatuuril. Vajalik kogus majoneesi segada jahutatud seentega. Lõpuks lisada hakitud petersell. Serveerida eelroana või külmlauas. Šampinjonisalat sobib hästi looma- või põdralihaga.