Nädala kook
28. september 2005, 21:43

Dajm-šokolaaditrühvlid

Krõmpsuvate šokolaaditükkidega trühvlid, mille muudab mahedamaks kohupiim, on suussulavad hõrgutised. Tore kingitus ka sõpradele.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 dl vahukoor
50 g või
300 g tume šokolaad (nt Bitter)
1 dl kohupiimapasta
2 sl konjak või kohviliköör
100 g Dajm-šokolaad
peale:
200 g valge šokolaad
50 g tume šokolaad

Valmistamine
Sega kastrulis vahukoor ja või. Kuumuta, kuni või sulab. Tõsta tulelt ja lisa tükeldatud šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa kohupiim ja konjak. Jahuta segu pool tundi külmkapis. Haki Dajm-šokolaad ning sega ülejäänud massi hulka. Määri segu fooliumiga vooderdatud madalaservalise kandilise vormi põhja. Lase külmkapis hanguda vähemalt 1 tund kuni üleöö. Lõika mass ruutudeks ja aseta need restile (hästi sobib näiteks ahjurest). Sulata kuumaveevannis valge šokolaad ja tõsta supilusikaga trühvlitele. Sulata tume šokolaad ning nirista valgele glasuurile teelusikaga või kilekotist, mille nurka on lõigatud väike auk. Lase glasuuril hanguda. Pane trühvlid paberist vormidesse ja hoia kuni serveerimiseni külmkapis õhukindlalt suletud nõus. Antud kogustest saab 40 trühvlit.