Dajm-šokolaaditrühvlid
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1 dl vahukoor
50 g või
300 g tume šokolaad (nt Bitter)
1 dl kohupiimapasta
2 sl konjak või kohviliköör
100 g Dajm-šokolaad
peale:
200 g valge šokolaad
50 g tume šokolaad
Valmistamine
Sega kastrulis vahukoor ja või. Kuumuta, kuni või sulab. Tõsta tulelt ja lisa tükeldatud šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa kohupiim ja konjak. Jahuta segu pool tundi külmkapis. Haki Dajm-šokolaad ning sega ülejäänud massi hulka. Määri segu fooliumiga vooderdatud madalaservalise kandilise vormi põhja. Lase külmkapis hanguda vähemalt 1 tund kuni üleöö. Lõika mass ruutudeks ja aseta need restile (hästi sobib näiteks ahjurest). Sulata kuumaveevannis valge šokolaad ja tõsta supilusikaga trühvlitele. Sulata tume šokolaad ning nirista valgele glasuurile teelusikaga või kilekotist, mille nurka on lõigatud väike auk. Lase glasuuril hanguda. Pane trühvlid paberist vormidesse ja hoia kuni serveerimiseni külmkapis õhukindlalt suletud nõus. Antud kogustest saab 40 trühvlit.
Kommentaarid (0)