Kiudainerikkad toidud

Koorekaramelline pähklimaius 

Toidutare, 28. september 2005, 21:11
Krõmpsuvates karamelli-pähklimaiustes võid kasutada oma lemmikpähkleid. Et saada hästi õhukesi ja rabedaid maiusi, vala kuum karamellisegu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase laiali valguda. Veidi plaati kallutades saad eriti õhukese, klaasja tulemuse. Vahva kink jõulude ajal sõpradele kommikotti pistmiseks.

Koostisosad
2 dl vahukoor
2 dl hele siirup (nt Dansukker)
2 dl suhkur
2 dl röstitud india pähklid
1 dl sarapuupähklid
1 dl kreeka pähklid
2 sl või

Valmistamine
Sega kastrulis koor, siirup ja suhkur. Kuumuta keemiseni ja keeda keskmisel kuumusel ilma kaaneta 45 minutit. Kui sul on võimalik mõõta vedeliku temperatuuri, siis peaks see olema 130°C. Proovi võid teha ka nii, et tilgutad karamellimassi külma veega täidetud klaasi. Kui see hangub klaasi põhja vajudes kohe ja seda on võimalik näppude vahel mudida, on karamell valmis. Kui ei, jätka keetmist veel 10 minutit. Sega juurde pähklid ja või. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning kalluta veidi, et saaksid õhema kihi. Võid ka tõsta segu teelusikaga väikestesse vormidesse, kuid enne veendu, et mass ikka hangub täielikult. Selleks tõsta paar supilusikatäit küpsetuspaberile. See peaks hanguma ( kivistuma ) üsna ruttu. Kui plaaditäis karamellimaiust on kivistunud, murra see väiksemateks tükkideks. Säilita õhukindlas nõus.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee