Küpsetised

Tomati-peekoni plaadipirukas 

Toidutare, 25. august 2008, 10:36
Tomati-peekoni plaadipirukas Jaan Heinmaa
Imelihtsalt tehtav valmistainast pirukas, mis sobib suurepäraselt kergeks lõunaeineks või toekamaks õhtusöögiks.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
700 g lehttainas
määrimiseks muna
TÄIDIS
250 g suitsupeekon
3 dl riivjuust
2 sl Pitsamaitseaine
Basiilik (värske)
4 kuni 5 tk (suurt) Tomat

Valmistamine
Kata küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat lahtirullitud lehttainaga. Pintselda lahtiklopitud munaga. Torka kahvliga mõned augud sisse. Küpseta praeahjus 220°C juures 10 minutit. Vahepeal lõika peekon ribadeks ja pruunista pannil. Tõsta peekoniribad eelküpsetatud põhjale ning lao peale viilutatud tomatid. Puista peale pitsamaitseainet ja riivjuustu. Küpseta praeahjus 175°C juures veel 20 minutit. Kaunista värskete basiilikulehtedega. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee