SuitsukalapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
10. jaanuar 2009, 11:47

Suitsukalapirukas

Juustumaitseline muretainas koos koorese suitsukalatäidisega teeb sellest pirukast maitsva hõrgutise.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
150 g või
2.5 dl jahu
1 dl riivjuust
3 sl vesi
TÄIDIS
0.5 tk Paprika
2 tk muna
2 dl kohvikoor
1 sl jahu
3 dl riivjuust
250 g suitsukala (tursk,räim)

Valmistamine
Haki jahu võiga. Lisa riivjuust ja vesi. Sega, suru tainapalliks ja pane pooleks tunniks külma. Puhasta ja peenesta kala. Sega tükeldatud paprika, muna, koore, jahu ja riivjuustuga. Maitsesta vajadusel soolaga. Vooderda võiga määritud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred tainaga. Küpseta praeahjus 225°C juures 10 minutit. Vala täidis põhjale ja küpseta veel 20 minutit. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.