Küpsetised

Kirsi-sidrunipirukas 

Toidutare, 15. detsember 2008, 13:24
Kirsi-sidrunipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Hapukas sidruni-kirsipirukas on tõeline hõrgutis.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g kirsid (värsked,külmutatud või kompotikirsid)
3 dl *jahu
150 g või
2 sl suhkur
sool
1.5 dl *hapukoor
1 dl (2-3 sidrunist) sidrunimahl
3 tk muna
1 dl suhkur

Valmistamine
Eralda kirssidest kivid. Külmutatud kirsid sulata, kompotikirsid nõruta. Haki jahu võiga peeneks puruks. Lisa suhkur ja sool ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja külgedele. Küpseta põhja praeahjus 200°C juures 15-20 minuti jooksul kuldpruuniks. Sega hapukoor, suhkur, lahtiklopitud munad ja sidrunimahl ühtlaseks. Vala tainale. Lao kirsid koogile. Küpseta kooki ahjus 180°C juures 30 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.