Mandlikattega õunapirukas
Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
4 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
sool
125 g või
1 dl suhkur
1 tk muna
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
1.5 kg *õunad
3 sl sidrunimahl
50 g või
0.75 dl suhkur
100 g rosinad
2 kuni 3 sl kartulijahu
1 tl riivitud sidrunikoor
10 g *või
1 dl suhkur
1 sl mesi
2 sl piim
60 g mandlilaastud
Valmistamine
Hõõru toasoe või suhkruga vahule. Lisa muna ja vanillsuhkur. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ning sool. Lisa võisegule ja sega ühtlaseks tainaks. Koori õunad, poolita ja lõika südamikud välja. Viljaliha lõika väikesteks kuubikuteks ning sega sidrunimahlaga. Sega hulka või, suhkur, rosinad ja sidrunikoor. Lase 10 minutit seista ning sega siis sisse kartulijahu. Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm rasvainega. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Vala õunasegu tainale. Katte valmistamiseks sulata või ning lisa suhkur, mesi, piim ja mandlilaastud. Kuumuta keemiseni ja vala õuntele. Küpseta kooki ahjus 200°C juures 45 minutit. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.
Kommentaarid (0)