Küpsetised

Mandlikattega õunapirukas 

Toidutare, 1. september 2008, 11:08
Mandlikattega õunapirukas Jaan Heinmaa
Paksu sidrunimaitselise õunatäidisega piruka kõrvale sobib suurepäraselt külm vanillijäätis või -kreem.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
sool
125 g või
1 dl suhkur
1 tk muna
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
1.5 kg *õunad
3 sl sidrunimahl
50 g või
0.75 dl suhkur
100 g rosinad
2 kuni 3 sl kartulijahu
1 tl riivitud sidrunikoor
10 g *või
1 dl suhkur
1 sl mesi
2 sl piim
60 g mandlilaastud

Valmistamine
Hõõru toasoe või suhkruga vahule. Lisa muna ja vanillsuhkur. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ning sool. Lisa võisegule ja sega ühtlaseks tainaks. Koori õunad, poolita ja lõika südamikud välja. Viljaliha lõika väikesteks kuubikuteks ning sega sidrunimahlaga. Sega hulka või, suhkur, rosinad ja sidrunikoor. Lase 10 minutit seista ning sega siis sisse kartulijahu. Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm rasvainega. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Vala õunasegu tainale. Katte valmistamiseks sulata või ning lisa suhkur, mesi, piim ja mandlilaastud. Kuumuta keemiseni ja vala õuntele. Küpseta kooki ahjus 200°C juures 45 minutit. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee