Küpsetised

Ploomi-mandlipirukas 

Toidutare, 1. september 2008, 11:55
Ploomi-mandlipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Llihtsalt valmistatav ploomipirukas on iga maiasmoka unelm.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
125 g või
0.5 dl suhkur
3 dl jahu
2 dl *hapukoor
1 tk muna
0.5 dl suhkur
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
250 g ploomid
1 dl mandlilaastud

Valmistamine
Sega või, suhkur ja jahu. Rulli tainas ümmarguseks ning tõsta võitatud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Sega hapukoor, muna, suhkur ja vanillsuhkur ning kalla segu põhjale. Poolita ploomid ja eemalda kivid. Lao ploomid täidisele, kumer pool ülalpool. Puista pirukas üle mandlilaastudega ja küpseta praeahjus 200°C juures 30 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee