Küpsetised

Porgandi-plaadipirukas 

Toidutare, 23. jaanuar 2008, 18:23
Porgandi-plaadipirukas
Kuum, maitsev ja mahlane porgandipirukas on asendamatu igal peolaual.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3.5 dl jahu
1.5 dl riivjuust
150 g või
3 sl külm vesi
2 kuni 3 sl *õli
3 tk Sibul
6 tk Porgand
3 küünt Küüslauk
1 tl sool
1.5 tl sidrunimahl
4 kuni 5 tk muna
3 dl piim
0.5 tl Must pipar
1.5 dl riivjuust
200 g Toorjuust

Valmistamine
Sega jahu, juust ja pehme või ühtlaseks massiks. Lisa peene nirena vesi ning sega. Vooderda võitatud 26 cm läbimõõduga ümmargune või suurem neljakandiline vorm tainaga ja aseta umbes 10 minutiks külma. Küpseta pirukapõhja ahjus 200°C juures 10 minutit. Haki sibul peeneks. Riivi porgandid jämeda riiviga. Pruunista sibulat ja porgandit umbes 10 minutit õlis. Lisa pressitud küüslauk ning maitsesta soola ja sidrunimahlaga. Vahusta munad, lisa piim ja maitseained. Aseta porganditäidis pirukapõhjale. Raputa peale riivjuustu. Vala üle munaseguga. Tõsta lusikaga peale toorjuustukuhjakesed. Küpseta praeahju allosas 200°C juures 25 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee