Kalatoitude retseptid

Lõhe-sinihallitusjuustupirukas 

Toidutare, 2. mai 2010, 07:55
Lõhe-sinihallitusjuustupirukasFoto: Jaan Heinmaa
Sinihallitusjuust ja suitsulõhe on võrratu kooslus, mis ei jäta kedagi külmaks.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
PÕHI
125 g või
3 dl nisujahu
1 tk muna
sool
TÄIDIS
170 g külmsuitsulõhe
100 g sinihallitusjuust
4 tk muna
2 dl vahukoor

Valmistamine
Taina valmistamiseks sega köögikombainis toasoe või, jahu, sool ja muna. Kata tainaga 26 cm läbimõõduga võitatud vormi põhi ja ääred. Täidise jaoks tükelda kaussi lõhe ja murenda juurde sinihallitusjuust. Lisa munad ning vahukoor. Sega kergelt läbi ja vala põhjale. Küpseta praeahjus 175°C juures, kuni pirukas on kuldkollane (umbes 25 minutit). Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee