Lambaliha retseptid

Lambaliharoog kirssidega 

Toidutare, 27. september 2005, 08:18
Hautatud lambaliha kirsside, baklažaani ja ürtidega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
700 g lambaliha (ribi või taisem tükk)
0.5 tk Baklažaan
4 tk värske kartul
0.5 tassi kividest puhastatud värsked kirsid
5 tk noor porgand
3 kuni 4 tk rosmariinioks
1 tl uhmris purustatud roseepipar
1 dl valge vein
3 küünt Küüslauk
sool
pipar

Valmistamine
Kuumuta malmkastrulis õli ning prae lambaliha mõlemalt poolt pruuniks. Küüslauku ära haki, vaid suru noaküljega puruks ning lisa koos 2 rosmariinioksakesega liha juurde. Pruunista umbes minut aega ja lisa valge vein. Lase kinnise kaane all umbes 30 minutit haududa. Vahepeal kontrolli, kas vedelikku on piisavalt - kui ei, siis lisa natuke köögiviljapuljongit või keeva vett. Kui liha on juba pehme, lisa poolitatud kartulid ning maitsesta soola ja roseepipraga. Lase kartulitel 5 minutit kaane all haududa. Lisa porgandid, seibideks lõigatud baklažaan ja kirsid. Hauta veel 25 minutit. Kontrolli maitset ja puista peale hakitud rosmariini. Sellist rooga on kõige targem valmistada tasasel tulel. Mida kauem lammast hautad, seda pehmema ja mahlakama liha saad. Retsept on mõeldud kolmele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee