Küpsetised

Peedipirukas 

Toidutare, 9. september 2005, 00:43
Muretainapõhjal pirukas peedi-sinihallitusjuustu täidisega. Lisandiks salveivõi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
150 g või
3.5 dl nisujahu
3 sl külm vesi
200 g *sinihallitusjuust
120 g 25% hapukoor
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Must pipar
2 tk muna
5 tk (väike, toores) Peet
100 g *või
10 värsket lehte Salvei

Valmistamine
Mõõda jahu kaussi. Lisa külmad võitükid. Näpi sõrmede vahel või ja jahu muredaks. Lisa külm vesi ning sega tainas kokku. Lase umbes 30 minutit külmas seista. Murenda sinihallitusjuust kaussi, lisa hapukoor ja sega hästi läbi. Maitsesta muskaatpähkli ning musta pipraga. Sega munad ükshaaval täidise hulka. Riivi või lõika noaga kooritud peedid, nii et ribad oleksid tikust peenemad ja sega täidise hulka. Määri rasvainega kõrgeservaline tordivorm. Suru tainas vormi, nii et üle serva jääks tubli äär. Kalla täidis vormi ja kata tainaäärtega. Küpseta pirukat praeahjus 200°C juures umbes tund aega. Serveeri piruka juurde salveiga sulavõid. Sulata potis või, ära keema lase. Tõsta pott pliidilt ja haki värsked salveilehed sulavõisse. Lase kaane all kümmekond minutit haududa.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee