Lõunasöögi retseptid
8. september 2005, 22:10

Seenevormiroog II

Ahjus küpsetatud seenevorm aedviljakastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g kupatamist mittevajavad mahedamaitselised seened
suvikõrvits ja/või porgand
2 sl või või margariin
Must pipar
sool
0.5 dl vahukoor
30 g *või
30 g nisujahu
4 dl piim
muskaatpähkel
sool
Valge pipar
1 kuni 1,5 dl rõõsk koor
30 g riivitud juust
1 sl peenestatud piparrohi

Valmistamine
Puhasta seened ja lõika need õhukesteks ribadeks. Kuumuta rasv pannil ning lisa sinna seened. Kuumuta seeni segades, kuni seenemahl aurustub. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa 0,5 dl rõõska koort. Lase hetk keeda ja pane siis seened lamedasse ahjuvormi. Pane pannile pehmenema viilustatud suvikõrvits ja/või porgand. Maitsesta. Sulata potis rasv, sega hulka nisujahu, kuid ära pruunista. Lisa piim. Sega kaste ühtlaseks massiks. Kui kaste hakkab keema, vähenda kuumust ja maitsesta muskaatpähkli, valge pipra ja soolaga. Lase kastmel keeda umbes 10 minutit. Sega vahetevahel. Tõsta seejärel pott tulelt ja lisa kohvi- või vahukoor. Sega juurviljad kastme hulka, haki juurde piparrohtu ning kalla kaste ahjuvormi seente peale. Raputa peale riivitud juustu. Küpseta praeahjus 220°C juures 10-15 minutit või seni, kuni roog muutub pealt kuldkollaseks.