Vegan toidud
5. september 2005, 03:05

Suvine lillkapsasalat

Lillkapsasalat porgandi ja sibulaga õli-äädikakastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g lillkapsas
2 sl sidrunimahl
250 g sibulapealsed või porrulauk
2 tk Porgand
0.5 dl *vesi
4 sl veiniäädikas(võib asendada sidrunimahlaga)
Must pipar
sool
koriander
0.5 dl hea toiduõli

Valmistamine
Lillkapsas pesta hoolikalt ja õisikud eraldada. Lillkapsaõisikuid keeta soola ja sidrunimahlaga maitsestatud vees umbes 8 minutit, jahutada sõelal külma vee all. Sibul tükeldada, porgand riivida jämedal riivil. Keedetud lillkapsaõisikud panna salativaagnale, riputada peale riivitud porgand ja tükeldatud sibul. Kastmeks segada kokku vesi, äädikas ja maitseained, lisada õli ning raputada hoolikalt segamini. Kaste valada salatile.